Välja rätt badkar

När du renoverar ditt badrum kanske du passar på att installera ett badkar, för att kunna njuta av några lugna stunder i varmt och skönt vatten. Innan du slår till och investerar i ett badkar finns det dock flera saker du måste fråga dig själv, för att vara säker på att du väljer rätt.

Den första och kanske viktigaste aspekten att tänka på är storleken. Till viss del begränsas så klart valet av storleken på badrummet, men om du har möjlighet kan du fundera över saker som vilken form badkaret ska ha, och om du vill kunna bada två i det samtidigt. Har du väldigt ont om plats behöver du dock inte räkna bort badkaret ur dina badrumsplaner helt, eftersom det finns badkar som bara är en meter breda. För att försäkra dig om att du valt rätt form och storlek kan du provsitta i badkaret. Det är inte konstigare än att provligga i en säng innan du köper den.bathroom-231752_1280

En annan aspekt att ta hänsyn till är vilket material badkaret ska vara i. Det allra vanligaste materialet är emaljerad stålplåt, vilket beror på att det är ett slitstarkt material som håller länge. En nackdel kan dock vara att det är mycket halt. Ett badkar av kompositmaterial kan kanske därför vara att föredra om äldre människor ska använda badkaret. Ett annat alternativ är att kakla in badkaret. Det är praktiskt eftersom det gör det lättare att städa badrummet, samtidigt som det är estetiskt tilltalande. Det är dock i de flesta fall endast ett alternativ om du själv äger din bostad.

Vill du skapa en riktig känsla av lyx i badrummet kanske du väljer ett bubbelbadkar. Det kan ge dig och din familj många stunder av komfort och vila, men du bör också beakta hygienaspekten av ett bubbelbad. En lite mer praktisk detalj att fundera över är om du vill kunna duscha i badkaret, eller om duschen ska vara separat. Även i detta fall kan det vara utrymmet i badrummet som styr – kanske har du inte möjlighet att ha både och? Oavsett vilket är det något du bör ha i åtanke vid valet av badkar.

När du väl har bestämt dig för vilket badkar du vill köpa, kan du hitta det på Swedmart.se.